Terepszemle-Kutatótábor előkészítés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében II.

A korábbi júniusi úthoz hasonlóan a Kutatócsoport tagjai ismételten ellátogattak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe, azon belül is a Záhonyi, illetve a Mátészalkai járásba.
A cél a korábbi látogatáshoz hasonlóan az volt, hogy az őszi kérdőíves kutatást előkészítsük. Ennek keretében pedig találkoztunk a még meg nem látogatott helyi polgármesterekkel, a civil és szociális szféra képviselőivel, valamint olyan személyekkel, akik az adott közösség életére nagy hatással vannak, így pedagógusokkal és papokkal.
A beszélgetések során szó volt a települések adottságairól, a helyiek életviteléről, szokásairól, különös tekintettel az alkohol és drogfogyasztási szokásokra. Ezek mellett pedig beszéltünk olyan praktikus kérdésekről, amelyek segítik majd mind a Kutatócsoport, mind a hallgatók munkáját a kérdőívezés során (így pl. a helyiek értesítése a kutatást megelőzően).
A három nap alatt nagyon sok információval, tapasztalattal gazdagodtunk. A találkozók keretében pedig biztosítottak minket arról, hogy az őszi kérdőívezés alkalmával is szívesen segédkeznek a kutatást segítő munkálatokban.To top